Boek

Geen haar op mijn hoofd…

Tijdens onze droomvakantie in een riant gehuurde villa in het Zuiden van Frankrijk word ik midden in de nacht wakker. Ik open mijn ogen en zie dat Daniel niet naast mij ligt, een onbestemd en angstaanjagend gevoel bekruipt mij. Ik stap het bed uit en loop voorzichtig door de verschillende vertrekken. Als ik uiteindelijk buiten aangekomen ben op één van de terrassen betrap ik hem met een andere vrouw, dan knapt er iets in mij.

Ik verbreek de relatie met Daniel die tevens de vader is van onze prachtige dochter. Drie maanden daarna ontdek ik een kale plek op mijn hoofd, en drie kwart jaar later ben ik volledig kaal.

Jessica schrijft op emotionele, humoristische en eigen wijze hoe zij haar haarziekte Alopecia in korte tijd heeft weten te accepteren. Een moedig en inspirerend verhaal van een jonge vrouw die geen slachtoffer wilde zijn en vervolgens een succesvolle ontharingsdeskundige werd. Door haar positiviteit en kracht is Jessica erin geslaagd om haar pijn en verdriet te overwinnen en is daardoor inmiddels een voorbeeld voor velen.